Ook Praxis en Formido in de verkoop

Retailconcern Maxeda spreekt al even met geïnteresseerden over de verkoop van zijn bouwmarktformules Praxis, Formido en Brico. ‘Er wordt al enige tijd koffie gedronken met verschillende kandidaten’, laat een woordvoerder tegenover het FD weten.

De gesprekken hebben tot nu toe nog niet tot een verkoop geleid. De huidige situatie in de branche maakt een verkoop lastig. De sector heeft last van neergang. De omzet daalde vanaf de zomer tot zeven procent. De bouwmarkt reageert sterk op verhuisbewegingen, stelt onderzoeksbureau GfK. Het aantal verhuizingen nam af met tien procent.

Maxeda verkocht eerder al zijn dochters HEMA, juwelier Schaap & Citroen en de elektronicazaken. Dit jaar moet de modetak met warenhuisketens V&D, de Bijenkorf en Hunkemöller worden verkocht. Daarna wordt gefocust op de doe-het-zelftak. Hiermee zou de ontmanteling van Maxeda een feit zijn.