Grote prijsverschillen tussen Mediamarkt winkels

De consumenten prijzen van artikelen bij de verschillende winkels van Mediamarkt verschillen nogal. De ene Mediamarkt is veel duurder dan de andere. En die verschillen kunnen nogal oplopen. Een voorbeeld: een Philips-televisie is in de Mediamarkt-vestiging in Rotterdam Centrum is liefst driehonderd euro goedkoper dan precies hetzelfde model in de winkel in Rijswijk. Dat melden het Algemeen Dagblad en RetailNews.

Een ander voorbeeld: in diezelfde winkel in Rotterdam Centrum is een koffieapparaat van De Longhi 150 euro goedkoper dan in de Groningse Mediamarkt. Voor een HP notebook betaal je in Rotterdam 200 euro minder dan in Alphen aan den Rijn.

`Dat scheelt wel erg veel geld`, aldus retaildeskundige Huib Lubbers, directeur van adviesbureau Retail Management Center, in het Algemeen Dagblad. Volgens Lubbers zal de consument dit niet langer pikken. `Nu de prijzen zo gemakkelijk te achterhalen zijn, stappen ze in de auto als ze zien dat een andere Mediamarkt voordeliger is.`