Tijdschriften weer meer winstgevend voor supermarkten

Tijdschriften zijn weer meer winstgevend voor supermarkten. Dat blijkt uit een studie in opdracht van Aldipress door de EFMI Business School. De supermarkten zagen het lectuurschap met 1,3% plussen naar een omzet van 188,7 miljoen euro. Daarmee deed het lectuurschap het beter dan andere benchmarkcategorieën zoals chips en zoutjes, persoonlijke verzorging en wenskaarten.

Volgens Geert-Jan Zandbergen, trade marketing manager bij Aldipress, is onder meer gekeken naar de kosten die het bijvullen en het onderhouden van het schap met zich meebrengen. Het lectuurschap wordt dagelijks bijgevuld, waardoor de tijd die wordt besteed aan het vullen en het uitzoeken van retouren redelijk beperkt blijft. Dit geldt zeker in vergelijking met bijvoorbeeld het chipsvak dat vaak meerdere keren per dag moet worden aangevuld.