Lidl populair in groente en fruit

Lidl is in trek als verkoper van groente en fruit. Nieuwe cijfers van het Productschap Tuinbouw tonen dit aan. Van alle groente en fruit verkopen in supermarkten is Lidl goed voor een marktaandeel van 7%. Dat is opvallend aangezien het aandeel veel hoger is dan het totale marktaandeel van 5% dat Lidl als formule in Nederland heeft.

Het succes van Lidl als groente en fruit topverkoper blijkt ook uit de verkoopcijfers van tomaten en paprika. Lidl neemt 10% van alle tomatenverkopen en 7% van alle paprikaverkopen voor zijn rekening. Het Versrapport 2009 van GfK toonde overigens ook al aan dat Lidl in de smaak valt bij consumenten als groente en fruit verkoper. Na Nettorama en AH XL behaalt Lidl daarin de derde plaats. Lidl dankt de hoge positie onder meer aan de introductie van maaltijdsalades, voorgesneden sla, panklare items en een range biologische groente en fruit .