C1000 wil groeien

C1000 is voornemens Superunie te passeren als tweede Nederlandse inkoopmacht. Volgens topman Tom Heidman van het voormalige Schuitema zal na de zomer bovendien de consolidatieslag in de Nederlandse supermarktwereld weer volop losbarsten.

Dat meldde Heidman dinsdag op het congres What`s going on in Retailing in Nieuwegein. Hij mikt op een stijging van het marktaandeel van Bijeen, de nieuwe gezamenlijke inkoopcombinatie met Jumbo, van 30%, tegenover 24% nu. Voor Superunie voorziet hij daarentegen een daling van het marktaandeel van 33% naar 29%. C1000 streeft daarbij naar een terugkeer naar de `Sjors en Sjimmie-uitstraling` uit de jaren `90. Vorig jaar verraste C1000 de markt al met diverse prijsacties. Ook stapt de supermarktketen over van de huidige oranje huiskleur naar een wat agressiever rood.