Concurrentie Jumbo grijpt naast Super de Boer winkels

De directe concurrenten van supermarktformule Jumbo hebben naast de verkoop van 43 Super de Boer-vestigingen gegrepen. Aldi en Lidl zijn evenals Dirk, Hoogvliet en Nettorama buiten de boot gevallen in de verkoopronde ten gunste van de Superunie-leden. Coop neemt 19 winkels over, Plus acht, Poiesz zeven en Deen, Boon (MCD) en Spar krijgen er drie winkels bij per formule.

De Mededingingsautoriteit moet de verkoop aan de Superunie-leden nog wel goedkeuren. Volgens formuledirecteur Colette Cloosterman-Van Eerd zijn de prijsvechters en discounters niet bewust buiten de biedstrijd gehouden bij de SdB-winkels. Ook betwist Cloosterman-Van Eerd de vorming van consortia. Volgens haar hebben vrijwel alle partijen in food en ook non-food interesse getoond en op winkels geboden. Geen enkele partij is buitengesloten maar de beste marktpartijen zijn gekozen.