Schoonmaken vervelendste huishoudelijke klus

Schoonmaken wordt als vervelendste huishoudelijke klus beschouwd. Dat blijkt uit onderzoek van VITALU en Margriet.nl onder meer dan 1.250 vrouwen. 36% van de vrouwen geeft aan schoonmaken vervelend te vinden, gevolgd door 28% voor strijken, 10% voor ramen zemen, 5% voor werken in de tuin en 5% voor klusjes in huis.

Door het drukke leven van de vrouw is er tegenwoordig amper meer tijd voor het huishouden. Slechts 6% van de ondervraagde vrouwen heeft negen uur de tijd voor het huishouden. De rest van de vrouwen geeft aan te weinig uren in een dag te hebben om aan het huishouden te besteden. Een helpende hand zou dan ook erg welkom zijn voor deze vrouwen, zeker aangezien veel vrouwen er in het huishouden alleen voor staan. Zo zegt 60% dat de huishoudelijke taken niet evenredig verdeeld zijn.