Nieuw marketingbeleid Coop en Supercoop

De supermarktformules Coop en Supercoop willen hun imago verbeteren via het nieuwe marketingbeleid. Supercoop heeft tevens 1.500 producten in prijs verlaagd. Commercieel directeur Gerard Koning verklaart dat de formules zich expressiever gaan uiten.

De supermarkten vormen de enige klantencoöperatie in Nederland. De voordelen van die unieke structuur willen Coop en Supercoop uitdragen in de communicatie. Consumenten kunnen via klantenpanels en via de ledenraad hun mening geven over het beleid. Twee keer per jaar overleggen ze met het bestuur van de coöperatie. De directie legt verantwoording af aan dit bestuur. Koning wil nieuwe initiatieven nemen, zodat de mening van klanten beter wordt vertaald naar de winkelvloer. De nieuwe campagne van Coop wordt verzorgd door bureau Etcetera. Volgens Koning zal de campagne een langdurig karakter krijgen.