Euretco wil collectieve webshop lanceren

De Retailorganisatie Euretco wil voor 2011 een collectieve webshop lanceren. Bestuurder Harry Bruijniks meent dat de formules alsook zelfstandig ondernemers gebaat zijn bij zo`n webshop. Euretco wil het platform leveren dat de basis vormt van de shop.

Bruijniks benadrukt dat internet momenteel het enige verkoopkanaal is dat groei boekt. Euretco wil zelfstandig ondernemers ondersteunen met hun online kanaal, zondat een concurrent van hen te worden. De organisatie werkt samen met rond de 1.400 ondernemers en franchisenemers, en zij exploiteren in totaal 2.000 winkels in de branches wonen, sport en mode. De gezamenlijke omzet is bijna 2 miljard euro. Zowel speciaalzaken, fashionmalls en megastores zijn welkom bij Euretco. Bruiniks overweegt om het aantal branches waarin Euretco actief is uit te breiden.

Onlangs is de directie van Euretco van samenstelling gewijzigd. Financieeel specialist Kenaad Tewarie is aangesteld als interim manager en beheert de posten finance, IT en facility management. Ferry den Hoed verlaat op 15 mei de directie, nadat hij 20 jaar werkzaam was voor Euretco. Directeur marketing Topform bij Eurecto Wonen gaat per juli verder als zelfstandig ondernemer.