Louis Vuitton moet merkenportfolio Bijenkorf versterken

Begin september zal Louis Vuitton volgens planning een winkel openen in de Amsterdamse vestiging van de Bijenkorf. Daarmee krijgt Amsterdam na de eerste vestiging in de PC Hooftstraat, die in 2002 opende, ook de tweede vestiging van het Franse luxelabel.

De afgelopen jaren heeft de Bijenkorf gewerkt aan vernieuwing van het merkenportfolio. Daarbij voegt de warenhuisketen labels uit het hoogsegment toe, zoals Burberry, Viktor & Rolf en Sonia by Sonia Rykiel. Vorig jaar werd daar dus, na een aanloop van drie jaar, Louis Vuitton aan toegevoegd. `We wilden de strategie van het warenhuis kennen en het duurde even voordat we hier als Louis Vuitton in pasten`, aldus executive vice president Philippe Schaus van Louis Vuitton. Al sinds 2006 ontwikkelt de begane grond van de Bijenkorf in Amsterdam zich van een reguliere verdieping van een warenhuis tot een afdeling die zich met name richt op cosmetica en accessoires.