Meer elektronica verkocht

De verkoop van elektronische apparaten heeft (eindelijk) weer een plusje genoteerd. Voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis stegen de verkopen. Dat schrijft RetailNews op basis van cijfers van GfK.

In de eerste drie maanden van dit jaar werd en voor 2,4 miljard euro omgezet in de branche. In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar betekent dat een stijging van 1,3 procent. Met name de kleine huishoudelijke apparaten werden vaker verkocht. Vooral espressoapparaten bleken een hit; de omzet in deze categorie steeg het afgelopen kwartaal met maar liefst 25 procent.

Toch waren niet alle cijfers even rooskleurig. De markt voor bruingoed (radio`s en televisies) bleef slecht. De omzet in bruingoed was 5,8 procent lager dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.