Tuincentra moeten zich focussen op groen

Fred Eikelenboom, directeur van de Hansnel Groep, meent dat tuincentra zich weer moeten focussen op groen. Dat is de basis waar tuincentra uit zijn voortgekomen. Consumenten die tuincentra bezoeken hechten aan natuur, en willen zich verwonderen over de grote variëteit.

Gerard Berkelmans, eigenaar van vestigingen van Intratuin in Rotterdam en Tilburg, is het eens met Eikelenboom. Hij meent dat tuincentra pas 10% van al het groen hebben ontgonnen. Het probleem is volgens Eikelenboom dat tuincentra niet zijn ingesteld op informatievoorziening. De aanduiding tuincentrum bevalt hem ook niet. De namen natuurcentra of tuinwinkels passen volgens hem beter. Berkelmans wil in 2012 aan de westkant van Tilburg De Groene Kamer openen, alwaar landelijk gebied en retail in elkaar grijpen. Het concept drijft op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, en stelt planten, dieren en voedsel centraal.