Consumenten kopen vaker diervriendelijke producten

Nederlanders kopen meer diervriendelijk geproduceerd vlees, kip en eieren. Vorig jaar behaalden supermarkten met de verkoop van diervriendelijk geproduceerde producten een omzet van 40,7 miljoen euro, tegen 21,5 miljoen euro een jaar eerder. In percentages steeg de verkoop van deze producten met 0,5% naar 1,2%, zo blijkt uit een recente studie van het LEI.

Diervriendelijk geproduceerd vlees is onder meer te herkennen aan het keurmerk `Beter Leven` van de Dierenbescherming. Dit kenmerk garandeert dat de dieren meer ruimte, meer daglicht en meer afleidingsmateriaal hebben gehad. Minister Verburg sloot in mei 2009 een convenant met verschillende brancheorganisaties en de Dierenbescherming om het aandeel diervriendelijker geproduceerd vlees, kip en eieren jaarlijks met minimaal 15% te verhogen. Deze doelstelling is ruim gehaald.