Spelcomputers van kinderkamer naar huiskamer

Spelcomputers verdwijnen in de afgelopen jaren uit de kinderkamer en duiken op in de huiskamer. Niet alleen mannelijke jongeren spelen graag videogames, maar hun zusjes en ouders haken ook graag in. Dat biedt interessante mogelijkheden voor marketeers.

In 1977 lanceerde Atari zijn eerste game console in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen 33 jaar is de spelcomputer gemeengoed geworden. Inmiddels beschikt 98% van de Britse kinderen over een spelcomputer. Caren Dennis, onderzoeker bij Turner Broadcasting, wijst op de dalende prijzen van Microsofts Xbox en Sony`s Playstation. Daardoor kunnen families er een aanschaffen voor verjaardagen of Kerstmis. In 2009 speelde 18% van de Britse kinderen regelmatig games met hun ouders, en in 2010 doet 35% dat. Een middagje gamen voor de buis is goedkoper dan pakweg vier tickets voor de bioscoop en popcorn kopen.