Supermarkt gebruikt vers als laatste lokmiddel voor klanten

Supermarkten gebruiken de versafdeling nu als laatste lokmiddel voor klanten. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek van Groenten en Fruit. De supers gebruiken steeds vaker aanbiedingen en promoties in verse agf om klanten te verleiden hun vaste boodschappen bij hun te komen doen. De angst bestaat echter dat deze ontwikkeling niet zonder gevolgen zal blijven.

Zo vraagt supermarktkenner Gerard Rutte zich af of de supermarkten met de prijsacties in vers zichzelf niet in de vingers snijden. De versgroep levert immers normaal gesproken een flinke marge op en dus ook een flinke bron aan inkomsten. Door prijsacties kunnen die inkomsten beperkt worden. Daarnaast letten de supermarkten ook vooral op de efficiency in de inkoop en de distributie. Zo is een verdringingsmarkt ontstaan en rest er straks voor supermarkten niets anders dan op zoek te gaan naar alternatieve afzetmarkten.