AKO wil shops in ziekenhuizen

Boekhandelketen AKO wil shops gaan openen in ziekenhuizen. Door in ziekenhuizen winkels te openen wil AKO groeien van 105 naar 125 vestigingen. In Heerlen opent AKO de eerste boekenshop in het ziekenhuis. Daarmee volgt de keten The Read Shop en Selexyz, maar de echte grote spelers in deze markt zijn Albron en Vermaat. Albron en Vermaat hebben ongeveer 50% van hun totale winkelassortiment in de ziekenhuizen.

Voor AKO betekent het openen van een shop in een ziekenhuis de vijfde poot van de keten. De ziekenhuisshop komt naast de stads-, stations- en luchthavenwinkels en de webshop. Voor AKO is het ziekenhuis een goede locatie. Net als de overige locaties waar AKO gevestigd is, trekken ziekenhuizen een mooie dwarsdoorsnede van de bevolking en passanten aan, die gemakkelijk aangesproken kunnen worden.