Supermarkten verkopen meer brood en banket

Supermarkten hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 6,7% meer omzet behaald met de verkoop brood en banket ten opzichte van dezelfde periode 2009. Dat blijkt uit de jongste cijfers van SymphonyIRI, voorheen IRI Nederland. De totale versomzet in het supermarktkanaal groeide met 2,3%, tegenover +3% in dezelfde maanden een jaar eerder.

Het segment brood en banket leverde met een aandeel van 34,1 de grootste bijdrage aan de groei in versomzet. Volgens de onderzoekers heeft de groeiende brood- en banketomzet in het supermarktkanaal vooral te maken met de prominente plaats die brood en banket op de winkelvloer innemen. Ook het feit dat supermarkten een steeds uitgebreider assortiment aanbieden waarbij vers brood vaker op de winkelvloer afgebakken wordt speelt een belangrijke rol.