Kortingsacties in supermarkten neemt toe

Het aantal kortingsacties in supermarkten neemt toe. Dat blijkt uit de tweewekelijkse analyse van aanbiedingen die vergelijkingssite Yenom.nl altijd maakt voor Levensmiddelenkrant. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is in de laatste 2,5 maand het aantal kortingsacties meer dan verdubbeld.

Voor de analyse werd gekeken naar een periode van tien weken (18 t/m 28) in 2009 en 2010. Daarvoor werden de formules Albert Heijn, Aldi, Coop, C1000, Dirk, DekaMarkt, Jumbo, Lidl, PLUS, Spar, Attent, Super de Boer en Supercoop onder de loep genomen. Vorig jaar hielden deze formules in de genoemde weken 1.175 kortingsacties. In dezelfde periode dit jaar waren er 2.626 acties. Volgens Pascal Arts van Yenom.nl is dit een opvallende ontwikkeling omdat het aantal aanbiedingen bij deze supermarkten slechts met 28% toenam.