Zomerfruit is in trek bij consument

Zomerfruit is in trek bij de consument. Dat toont onderzoek van Productschap Tuinbouw (PT) aan. De supermarktomzet voor zomerfruit steeg van 70 miljoen euro in 2006 naar 97 miljoen euro in 2009. Het marktaandeel van de supermarkt nam ook toe: van 62% naar 65%. Ook de markt heeft met 18% een goed aandeel in zomerfruit.

De groentespeciaalzaak blijft in de verkopen wat achter met een fair share van 9%. Dat met name de supermarkten goed scoren bij de verkoop van zomerfruit is te danken aan een aantal factoren. De groei komt voort uit het ruimere productaanbod bij de supermarkt en de betere productkwaliteit als gevolg van koelmeubels. Daarnaast valt het zomerfruit bij de consument in de smaak, omdat het niet alleen lekker is maar ook past bij de gezondheidsbeleving van de klant. Zo bevat veel zomerfruit een hoog gehalte antioxidanten en vitamine C.