Niet alleen Aldi en Lidl zijn discounters

Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros kunnen ook als discounters worden aangemerkt. Dat blijkt na een uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag in een hoger beroepszaak. Deze zaak was door Plus Retail aangespannen tegen ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Veel full-service supermarkten willen graag een discounter naast zich. Dit zou immers meer klanten trekken omdat er nogal wat consumenten zijn die zowel de discounter als de full-service supermarkt bezoeken. Plus was volgens eigen zeggen met ASR overeengekomen dat er in het winkelcentrum Hoogambacht in Hendrik-Ido-Ambacht naast de Plus-supermarkt een discounter zou komen. Er kwam echter een Bas van der Heijden-supermarkt. Volgens Plus is Bas geen discounter en men maakte de zaak aanhangig bij de rechtbank.

In de uitspraak stelt het Gerechtshof in Den Haag dat er geen vastomlijnde betekenis van het begrip `discounter` bestaat en dat het daarom niet reëel is om alleen Lidl en Aldi een discounter te noemen. Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros kunnen net zo goed discounter worden genoemd, zo meent het Hof. Plus is het niet met het Hof eens en gaat een bodemprocedure starten.