Consument vindt folder Gamma het interessantst binnen dhz-segment

De folder van Gamma is het interessantst van alle folders binnen het dhz- en tuinsegment (18%). Nederlandse consumenten waarderen de folder vooral vanwege de goede acties en de overzichtelijkheid. Ook de hoge verspreidingsfrequentie en grote oplage zorgen voor een grote populariteit. Dit blijkt uit het WoonOmnibus onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 500 woonconsumenten dat juni 2010 is uitgevoerd.

Ruim 50% van de Nederlanders bekijkt regelmatig folders van tuincentra en bouwmarkten. Na de Gamma folder komt bij vrouwen de folder van Intratuin op de tweede plaats met 11%. Mannen vinden de folders van Karwei en Praxis (beide met 9%) net wat interessanter dan die van Intratuin (8%). De mate waarin folders verspreid worden is bepalend voor het aantal consumenten dat de folder leest en daarmee ook voor de mate van populariteit.