Verkoop V&D en La Place is rond

Maxeda bv en Sun European Partners llp hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van warenhuisketen V&D en restaurantexploitant La Place. De detailhandelaar maakte dat dinsdag bekend.

Maxeda gaat ervan uit dat de transactie in november 2010 wordt afgerond. De winstgevende non-food activiteiten van V&D kenden de afgelopen jaren `een sterke stijging van marktaandeel en financiële resultaten`. Ook de restaurantactiviteiten van La Place zijn winstgevend en kenden een toename van het marktaandeel. Maxeda zal de transactie nog voor advies voorleggen aan de ondernemingsraad en vakbonden. Daarnaast moeten de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring nog geven. Andere Maxeda-onderdelen als lingerieketen Hunkemöller en warenhuisketen De Bijenkorf zullen waarschijnlijk op korte termijn afzonderlijk worden verkocht.