Schulden particulieren lopen op

Het aantal schulden bij particulieren loopt op. Onderzoek van de brancheorganisatie van incasso-ondernemingen NVI toont dit aan. In totaal stond er in het tweede kwartaal van dit jaar voor 5,6 miljard euro aan vorderingen open. Dat is een toename van 30% ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Volgens het NVI hebben mensen niet alleen meer schulden, maar zijn de schulden ook steeds hoger geworden. Volgens Marcel van den Noord van het Nationaal Incasso Bureau in Purmerend komt dit vooral omdat mensen zich niet aanpassen aan veranderende omstandigheden. De gedachte is nog steeds dat als de buurman in een mooie auto rijdt, de ander dat ook moet doen. Omdat mensen echter geen aandacht meer hebben voor een goede omgang met geld komen mensen sneller in de problemen. Marcel van Es van Incassobureau Intrum Justitia in Den Haag weet te melden dat zeker 500.000 gezinnen met schulden zitten.