La Place lanceert nieuwe formule Express

La Place, het restaurant van warenhuis V&D, lanceert de nieuwe formule Express. Paul Bringmann, directeur van La Place, verklaart dat de gemaksformule veel directer zal concurreren met supermarkten. Sinds september 2009 werd La Place Express getest in de Rotterdamse V&D. Bringmann verklaart dat de kwaliteit van La Place-producten via Express bij de mensen thuis wordt gebracht.

Eind oktober zullen twee nieuwe vestigingen van Express geopend worden op Schiphol en in Nijmegen. De vestiging op Schiphol legt de nadruk op maaltijden, belegde broodjes en warme plus koude dranken. De vestiging in Nijmegen combineert elementen van La Place Restaurant en La Place Café met Express. V&D telt momenteel 62 vestigingen. Bringmann ziet ruimte voor 120 winkels, en dat is evenveel als C&A momenteel omvat. In het afgelopen kwartaal boekte La Place een omzetindex van 105. De totale horecamarkt kromp juist in het afgelopen kwartaal.