Fabrikanten en supermarkten begrijpen elkaar vaak niet

Fabrikanten en supermarkten begrijpen elkaar vaak niet. Dat is de mening van Ruud Verschuur, managing director van DriveSight Management Consultancy. Het probleem ligt aan beide kanten. De fabrikanten hebben een gebrek aan kennis en daadkracht en de supermarkten hebben zelf geen helder beeld van hun eigen formule en de rol van categorieën daarin.

Het gevolg is dat de twee partijen elkaar niet begrijpen. Hierdoor slagen fabrikanten er niet in om supermarktorganisaties doelgericht te adviseren op basis van de uitgangspunten van de eigen winkelformule. De supermarktondernemers voelen zich vervolgens weer niet begrepen. Het uiteindelijke gevolg is dat de fabrikant concludeert dat advies dan niet nodig is, omdat het toch niet wordt gesnapt. Volgens Verschuur ligt het probleem vooral bij de fabrikanten en in mindere mate bij de supermarkten.