Online shopping in Nederland vertoont relatief sterke groei

Online shopping wordt steeds populairder in Nederland. Hoewel ons land behoort tot de groep volgers op het gebied van de aan- en verkoop via internet, is sprake van een sterke groei. Dat blijkt uit het rapport `Internetverkopen: Nederlandse detailhandel in internationaal perspectief` van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel in samenwerking met Thuiswinkel.org.

In Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Ierland stegen de online verkopen vanaf 2000 flink. Vanaf 2001 was in Frankrijk sprake van duidelijke groei. In Zweden en Duitsland begon de sterke groei pas vanaf 2005. Ook de mix van verkoopkanalen voor distanceverkopen verschilt per land. In Hongarije en Italië domineert de verkoop van orders via de post, terwijl in Duitsland en Ierland de telefonische verkoop een belangrijk kanaal is.