Albert Heijn wil België gaan veroveren

Ahold is voortvarend van start gegaan met zijn plannen om de Albert Heijn-keten naar België te brengen. Het bedrijf zal zich vestigen in de Borzestraat in Antwerpen.

Nadat eerder Pierre Vancrutsen werd weggeplukt bij Carrefour heeft Ahold zich nu ook verzekerd van de diensten van Raf Van den Heuvel. Van den Heuvel was tot voor kort food-aankoper bij Makro Cash & Carry België. De eerste is goed thuis in de wereld van de supermarktuitbaters, terwijl de tweede de producten door en door kent. Het is nog niet duidelijik waar de eerste Belgische Albert Heijn-vestiging zijn deuren zal openen. `De voormalige GB op Antwerpen Linkeroever is zo goed als een zekerheid. Sinds de herstructurering bij Carrefour begin dit jaar staat hij leeg`, meldtsupermarktwatcher Jorg Snoeck van RetailDetail.