Super de Boer filialen krijgen garanties van Jumbo

Super de Boer ondernemers die nu een filiaal van Jumbo gaan runnen, krijgen een vangnet aangeboden van Jumbo. Als de omschakeling geen succes wordt krijgen ze een financiële compensatie.

De ondernemersvereniging van Super de Boer en de directie van Jumbo hebben lang overleg gevoerd over de constructie. Jan Willem Lemkes, voorzitter van de vereniging, verklaart dat de regeling van toepassing is op SdB-ondernemers die de beoogde omzetdoelstelling niet halen en daardoor in financiële problemen komen. Hij wil geen details vermelden. Uit gesprekken met andere betrokkenen blijkt dat SdB-ondernemers twee jaar de tijd krijgen om van hun winkel een succes te maken. Voordat de ombouw plaatsvindt wordt en goodwill-bedrag vastgesteld. Dat bedrag wordt in geval van nood uitgekeerd.