C1000 en Jumbo delen wijn in op smaak

De supermarktketens C1000, Jumbo en Agrimarkt delen wijn in op smaak. PLUS deelt de flessen echter in op rood, wit of rosé en daarbinnen op land van herkomst.

Veel consumenten raken de weg kwijt in het wijnschap. Rianne van Beek, woordvoerder van C1000, stelt dat ze behoefte hebben aan herkenbaarheid en vindbaarheid. De supermarkt meent dat een indeling op smaak overzichtelijker is dan een indeling op land. Wilfred van Elzakker, commercieel directeur van Agrimarkt, constateert dat labels nietszeggend zijn voor consumenten. Alexandra Pouderoyen, category manager wijn bij PLUS retail, vindt dat een indeling op smaak een rommelig effect geeft. Wijnkenners kunnen daardoor niet goed zoeken op merk. De huiswijnen worden in de winkels van PLUS op een aparte plek uitgestald. Deze wijnen hebben een andere kopersgroep.