Hunkemöller gaat vernieuwen

Was Hunkemöller tot nu toe een puur Nederlands bedrijf, onder het regime van de nieuwe ceo Philip Mountford wordt resoluut de internationale kaart gespeeld. En dat betekent dat de merkidentiteit op de schop moet, het personeelsbestand uitgekamd wordt, er een nieuw managementteam is gekomen, nieuwe ontwerpers en een frisse communicatiedienst.

Een hele mondvol, maar Mountfords doel heiligt de middelen: Hunkemöller veranderen van high street retailer naar high street brand zoals Zara, Massimo en Topshop. Mountford wil het bedrijf herpositioneren als meer dan een lingeriewinkel en dat vrouwen voortaan geen bh kopen, maar een
Hunkemöller-bh. Er moet meer merkidentificatie komen. En dus moet het imago anders, sensueler.
Niet alleen hebben de winkels een compleet vernieuwde look en feel, er wordt zwaar ingezet op service en expertise van het personeel; niet onbelangrijk stelt Mountford, meer dan de helft van de vrouwen draagt een verkeerde maat bh.