Snackbars niet blij met prijzenoorlog supers

De marges die fabrikanten verliezen door de prijzenoorlog in de supermarktbranche worden doorberekend in de foodservice. Dat stelt formulemanager Roger Gielen van de cafetariaformule Snackpoint in het vaktijdschrift Snackkoerier.

Snackpoint is echter niet van plan de prijsverhogingen van de snack-, frites-, en vetleveranciers te accepteren. “We betalen het gelag voor de prijsacties in de supermarkt. Met 1+1-acties heeft de consument daar een kilo frites voor ongeveer 65 eurocent. Dan kun je als cafetaria de klant geen 1,75 euro laten betalen voor een portie’, aldus Gielen.

Sommige fabrikanten willen de prijzen met liefst twaalf procent verhogen, zegt de formulemanager. “Als onze leden dat doorberekenen, gaan gasten en masse naar de supermarkt.”