ECI sluit winkels

Boekenclub ECI sluit de deuren van de fysieke boekwinkels. In plaats daarvan gaat ECI volledig verder op internet met webwinkelactiviteiten. Door het sluiten van alle vestigingen in de loop van 2011 zullen zo`n 100 mensen hun baan verliezen. De sluiting van de winkels komt voort uit het feit dat zij in omzet achterblijven ondanks de nieuwe koers die ECI is gaan varen.

Waar ECI altijd bekend stond als de boekenclub waar mensen om de drie maanden moesten bestellen, omdat ze anders een boek thuisgestuurd kregen, is dit sinds een kleine twee jaar niet meer zo. ECI besloot door het verlies van leden de koers te veranderen. Sindsdien is het verplichte kwartaalboek afgeschaft en hoeven mensen ook geen lid meer te zijn. Die koersverandering kon de winkels nu blijkbaar toch niet redden.