Fysieke retail moet online uitbreiden

De fysieke retail moet meer gaan doen met online activiteiten. Dat is de waarschuwing die ING Economisch Bureau geeft aan de grote retailketens. ING baseert zich hierbij op het feit dat online webwinkels goed weten te presteren ondanks de crisistijd, terwijl fysieke retailketens het juist zwaar hebben.

In het kwartaalbericht Detailhandel zegt ING Economisch Bureau dat retailers moeten inzetten op online om toch groei te kunnen realiseren. Zeker als gekozen wordt voor een combinatie van een aansluitend aanbod in offline en online, heeft de retailer kans om de consumenten te behouden. Volgens retailexpert Bert Keizer van Capgemini is het echter niet de bedoeling dat online en offline compleet op elkaar aansluiten. Het is wel de bedoeling om de merkbeleving ongeveer hetzelfde te laten zijn.