Free Record Shop scoort positieve jaarcijfers

Free Record Shop heeft over boekjaar 2009/2010 een winst geboekt van ruim 2,2 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 1,2 miljoen euro in het jaar ervoor.

Het verlies van vorig boekjaar werd sterk beïnvloed door de uitvoering van het herpositioneringplan binnen de onderneming. Het positieve resultaat van afgelopen boekjaar is onder andere te danken aan de lagere kosten door de sluiting van het Van Leest-hoofdkantoor in Eindhoven en de gecentraliseerde aanpak van stafdiensten als gevolg van het herpositioneringplan. Ondanks de dalende omzetten binnen de verschillende formules is het bruto-omzetresultaat met bijna vijf procent gestegen.

Door de verschuiving van de productmix, onder andere in de richting van game soft- en hardware (lagere marge producten) en het on- en offline prijsbeleid van de concurrentie, blijft de procentuele marge binnen de onderneming onder druk staan.