Hema beschikt over distributiecentrum voor online bestellingen

Hema heeft sinds vorig jaar een distributiecentrum in gebruik voor online bestellingen. Joke Vink, dc manager e-commerce bij Hema, verklaart dat het reguliere distributiecentrum te klein werd. Het dc voor online bestellingen ligt op een steenworp afstand van het grote dc te Utrecht.

Ronald van Zetten, ceo van Hema, signaleert dat het aantal klanten dat via internet artikelen koopt toeneemt. In 2005 begon Hema met de online verkoop van artikelen. De omzet van online verkopen neemt jaarlijks toe met 40% tot 50%. Het nieuwe `edc` heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en heeft ruimte voor 8.000 tot 1.300 artikelen. Bakkerijproducten en foto`s die online worden besteld zullen niet vanuit het edc worden beleverd. De populairste bestellingen in de webshop van Hema zijn wijn, bed- en badartikelen, baby- en kindermode, fashion en seizoensgebonden artikelen.