Aldi en Lidl concurreren nu ook in Nederland

De twee Duitse discounters Aldi en Lidl hebben nu ook een hevige concurrentiestrijd ontwikkeld op Nederlands grondgebied. Waar in Duitsland de twee formules elkaar al langer sterk beconcurreren, biedt met name Lidl ook in Nederland tegengas aan Aldi. Lidl wil de consument in Nederland steeds meer bieden.

Lidl probeert zich hier steeds meer te ontwikkelen tot een echt complete supermarkt. De consument ziet dit en beloont Lidl voor deze ontwikkeling. Daarbij komt dat Aldi het eigen sterke principe steeds meer overboord moet zetten. Aldi stond bekend om goede producten tegen een lage prijs, maar dit is niet meer genoeg voor de consument. Aldi heeft dan ook niet alleen concurrentie van Lidl te verwerken maar ook van de Duitse combinatie Netto/Plus, Penny en Norma. Het lijkt er op dat voor de discounters de oplossing in het midden ligt.