Supermarkten moeten assortiment gemaksartikelen verbreden

Supermarkten moeten meer gemaksartikelen en duurzame producten aanbieden. Dat stelt Dirk Mulder, sectormanager handel bij ING. De bank heeft een nieuw kwartaalbericht over de detailhandel opgesteld. Mulder verwacht dat supermarkten in de komende twee jaar relatief gering zullen groeien. Consumenten houden de hand nog steeds op de knip en anderzijds nemen de grondstoffenprijzen toe.

Door convenience en duurzame producten aan te bieden kunnen supermarkten zich nog onderscheiden. Die categorieën maken tevens interessante marges mogelijk. Amerikaanse en Britse supermarkten geven het goede voorbeeld. In Nederland doet alleen Albert Heijn het goed met zijn brede assortiment. Andere supermarkten kunnen de achterstand inhalen door bijvoorbeeld vers belegde broodjes aan te bieden of door een eethoek in te richten.