Bestedingen in babykleding blijven groeien

De bestedingen in babykleding blijven groeien. Dit toont Bengelsonderzoek naar de bestedingen aan babykleding aan. Het betreffende onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. De bestedingen voor kleding voor kinderen tussen 0 en 2 jaar blijken van maart tot augustus 2010 met zo`n 24% te zijn toegenomen.

Die stijging geldt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De belangrijkste aankooppunten voor babykleding zijn ketens, warenhuizen en textielsupers. Van de aangeschafte artikelen scoren broekjes het hoogst als gekeken wordt naar artikelgroepen op basis van de bestedingen. Na broekjes worden shirts/polo`s en pakjes bestaande uit twee of meer delen het beste verkocht. Hoewel de keten het beste verkooppunt is, profiteerde de textielsuper het meest van de toegenomen bestedingen in babykleding.