Intergamma test systeem voor afhandelen retouren

Intergamma is bij zijn bouwmarkten Gamma en Karwei een test gestart met een systeem voor het afhandelen van retourstromen. Het werken met elektronische berichten van GS1 kan waarschijnlijk een besparing van een kwartier per retour opleveren.

Volgens Theo Schrijvers, directeur Operations van Intergamma, kan er dankzij deze oplossing eindelijk structureel informatie verzameld worden over de retouren van beide bouwmarkten. `We hebben de afgelopen vijf jaar wel geprobeerd om het aantal retouren te verminderen`, zegt Schrijvers in het blad Ketens. `Dat is niet gelukt, omdat daar de prioriteit niet ligt in de keten.` De GS1-pilot vindt plaats bij zes vestigingen van Gamma en Karwei en drie grote toeleveranciers. Intergamma streeft ernaar in 2012 live te gaan.