Reclamefolders zijn nog steeds krachtig instrument

Reclamefolders zijn ondanks de opkomst van digitale media nog steeds een krachtig instrument. Online media kunnen het gevoel van een reclamefolder in de hand niet vervangen. Ook bieden papieren folders een groter leesgemak.

Het is niet effectief om een papieren folder zonder aanpassingen online te plaatsen. De informatiedichtheid van de folder is te hoog voor internet. In de digitale versie moet minder informatie per pagina worden opgenomen. In plaats van te focussen op een bepaald product kan beter een item worden behandeld, waar vervolgens passende producten aan worden gekoppeld. Bijvoorbeeld het thema winterklaar maken van de auto, gekoppeld aan aanbiedingen voor ruitenwisservloeistof. De papieren folder moet een goedkope, rommelige indruk voorkomen. Vergelijk het met een restaurant: wie daar een onverzorgd toilet aantreft zal zich zorgen maken over de keuken. Zo is het ook met een reclamefolder. De winkel en de folder moeten naadloos op elkaar aansluiten.