IKEA: voorlopig nog geen webshop

Meubelketen IKEA start vooralsnog niet met het verkopen van producten via een webshop. Dat meldde Eva-Lotta Sjöstedt, algemeen directeur IKEA Nederland, gisteren tijdens het jaarcongres What’s going on in Retailing.

“We wachten en kijken voorlopig nog voordat we online stappen gaan nemen”, aldus Sjöstedt tijdens haar presentatie. “Als we als IKEA online willen, komt daar veel bij kijken. We letten daarbij zeer op kostenefficiëntie.” De vraag van dagvoorzitter Jeroen Smit of het niet juist heel slim is om nu online te gaan omdat er zoveel te halen valt, maakte ogenschijnlijk niet veel indruk op de directeur. “We gaan voorlopig niet online”, antwoordde ze stellig.

Online dus nog geen plannen, maar in de fysieke wereld staan er wel nieuwe winkelopeningen in Nederland op de rol. Sjöstedt: “We openen de komende jaren vier tot vijf nieuwe IKEA-vestigingen in Nederland. Daarbij denken we onder meer aan Zwolle.” Een exacte tijdspanne voor deze winkelopeningen wilde de ceo niet geven.