Van Bommel doet nieuwe poging op Duitse markt

Het schoenenbedrijf Van Bommel doet een nieuwe poging op de Duitse markt. Floris van Bommel en zijn broers, die de negende generatie van het familiebedrijf vormen, deden eerder al een poging om Duitsland te veroveren. Die mislukte, waarna Van Bommel besloot dat het bedrijf omgegooid moest worden om de Duitse markt met succes te kunnen betreden.

Volgens Van Bommel was het niet zo gek dat de merken Van Bommel en Floris van Bommel niet aansloegen in Duitsland. Dat kwam vooral omdat de marges op de schoenen van Van Bommel en Floris van Bommel niet berekend zijn op export. De marges waren daarvoor te laag. Bij Van Bommel zagen ze echter in dat de Duitse markt wellicht wel geschikt zou zijn voor het merk Noble Blue. Dit mislukte echter door een te trage handelswijze.