Supermarkt verwacht hoge omzet met Pasen

Supermarkten verwachten dit jaar een hoge omzet met Pasen. Volgens onderzoeksbureaus GfK Panel Services en Symphony IRI Group is de verwachting dat supermarkten in de week voor Pasen zo`n 730 miljoen euro aan omzet realiseren. Daarmee zou zo`n 9 miljoen euro meer omzet geboekt worden dan met Kerst 2010.

Volgens Ronald Laureijsen, business insights director van Symphony IRI Group, is de omzet met Pasen de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Was er vijf jaar geleden nog een omzet van net geen 600 miljoen euro, in 2010 bedroeg de omzet al 713 miljoen euro. Dat de omzet dit jaar naar verwachting rond de 730 miljoen euro uitkomt met Pasen en daarmee hoger uitvalt dan met Kerst, komt volgens Laureijsen door de lengte van de week. De week voor Kerst telde slechts vijf winkeldagen, de week voor Pasen telt er zes.