C1000 stapt over op EDI

C1000 stapt per 1 juli over op EDI voor het volledige order-, leverings- en facturatieproces. Volgens C1000-directeur supply chain en logistiek Willem-Jan Vreezen is het de bedoeling dat aan het einde van het jaar alles geregeld is. De keuze voor EDI betekent dat alle leveranciers straks verplicht gebruik moeten maken van EDI voor uiteindelijke leveringen aan alle winkels van het supermarktconcern.

De overstap naar EDI maakt deel uit van de overgang naar het nieuwe ERP-pakket van Oracle. Door ERP kan volgens Vreezen een efficiencyslag geslagen worden. Dit houdt ook de overstap naar EDI in. De directeur denkt echter dat met EDI en ERP niet alleen gezorgd kan worden voor een efficiencyslag, maar ook voor een vermindering in het aantal fouten. Dit zal de kosten die ontstaan tussen l leveranciers en afnemers omlaag brengen.