Webshops zorgen voor enorme groei online reclame

Het aantal online reclames is de eerste drie maanden van dit jaar fors gegroeid. Deze groei werd met name gestuwd door winkelbedrijven. Dat stelt het bureau Adrime op basis van vijfhonderd campagnes van meer dan 250 adverteerders.

De retailsector noteerde in het eerste kwartaal een groei van 219 procent in online campagnes in vergelijking met dezelfde periode een jaar terug. In 2010 stond de detailhandel nog op de elfde plek als gebruiker van online reclame, inmiddels is dat een vierde plek geworden.

Volgens Adrime is de groei in online reclame toe te wijzen aan het groeiend aantal webwinkels die vaker adverteren: “Door het grote aantal webwinkels, wordt het steeds belangrijker om onderscheidend te zijn of op te vallen. Dat biedt voor ons weer kansen.”