Kijkshop krijgt opnieuw vitrines

Kijkshop gaat zijn winkels weer van vitrines voorzien. De nieuwe eigenaren van Kijkshop.nl, zoals de winkelketen officieel heet, vonden de vitrines te ouderwets en wilden deze uit de winkel halen. De testwinkel zonder vitrine sloeg echter niet aan, behalve bij winkeldieven. Het aantal gestolen artikelen nam in snel tempo toe, de kosten van de beveiliging waren hoog en de omzet steeg niet.

De vernieuwing van de 104 winkels in Nederland gaat wel door, maar dan op een andere wijze. De vestiging aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam is als eerste aangepakt. De vitrines zijn gehandhaafd, maar de presentatie ervan is wel veranderd. Ze zijn verdeeld in vier categorieën: pannen en koffiemachines, parfums en sieraden, koffers en tassen, en mobiele telefoons. De nauwe gangen zijn vervangen door een breed pad, de `catwalk`. In de winkel zijn internetzuilen geplaatst, waarop klanten alle producten van Kijkshop kunnen vinden, ook die niet in de winkel liggen.