Jumbo geeft meeste aandacht aan jam

De supermarktketen Jumbo geeft de meeste aandacht aan de productcategorie jam, zo blijkt uit een rapport van jamproducent Hero. De onderzoekers keken onder meer naar de servicegraad en de prijsstelling van de producten. Jumbo voert de lijst aan, gevolgd door Albert Heijn XL, Albert Heijn, Plus en C1000.

Aan 6.000 huishoudens werd gevraagd wat ze vinden van de keuze aan jamproducten, de overzichtelijkheid, het aantal merken, de uitstraling, de aanbiedingen en de prijzen. Jumbo scoort een 7,21. Jumbo verkoopt veel A-merken en houdt het aantal private labels bewust laag. Patrick Luhrman, verbonden aan Jumbo, verklaart dat naar consumenten wordt geluisterd. Als zij een bepaald product in de schappen willen zien, dan voldoet Jumbo aan die wens. Het ontbijtschap is een speerpunt binnen het assortiment. Hero is onmisbaar in de categorie jam.