Stenen schoenenwinkels winnen het nog van webwinkels

Fysieke schoenenwinkels blijken nog steeds veel populairder te zijn dan webwinkels. Dat blijkt uit onderzoek dat GfK Consumerpanel uitvoerde in opdracht van Schoenvisie. In de afgelopen 12 maanden heeft 87% van de consumenten boven de 13 jaar schoenen gekocht. Van hen kocht 70% de schoenen in een fysieke winkel, 14% kocht zowel online alsook offline schoenen en slechts 3% kocht alleen maar via webwinkels.

De belangrijkste reden om een stenen winkel te verkiezen is de mogelijkheid om de schoen te passen. Voor 57% van de respondenten is dat het belangrijkste criterium. Bijna een kwart (23%) noemt het kunnen zien en voelen van de schoenen. De belangrijkste redenen om een online winkel te prefereren zijn het gemak, de betere prijzen, het grotere aanbod en de permanente toegang tot de shop.