Het gaat Zeeman voor de wind

Kledingmerk Zeeman is onmiskenbaar bezig zich als modemerk te positioneren. Voorlopige climax was de mediastunt op de Amsterdam International Fashion Week waar het bedrijf zich undercover presenteerde als haute couture.

Volgens Zeeman een actie waarmee het bedrijf bewijst dat je er ook in betaalbare kleding goed kunt uitzien. Maar ook met de strakke knalgele boxershorts zette het bedrijf zich op de kaart en binnenkort ligt de nachtcollectie van de Nederlandse ontwerper Bas Kosters bij Zeeman in de schappen. Er goed uitzien hoeft niet duur te zijn, het was in 1967 al de slogan, en eigenlijk nog steeds. Volgens Jacques van der Bom, managermarketing en communicatie bij Zeeman, wordt die boodschap sinds 2009 alleen verrassender en op een meer eigentijdse wijze gebracht – door middel van spraakmakende acties.