Goede vooruitzichten online kerstverkopen

De kerstperiode moet voor retailers de tegenvallende cijfers van 2011 wegwerken. Volgens onderzoek van Kelkoo en het Centre for Retail Research nemen de Europese kerstverkopen toe met 1,4 procent (4,3 miljard euro), hetzelfde groeicijfer als in 2010. De feestdagen zijn jaarlijks goed voor 18,5 procent van de jaarlijkse retailopbrengsten. Kerst is voor retailers dus een cruciale periode om de inkomsten van een lastig jaar op te krikken. Vooral internetverkopen zullen deze periode belangrijk zijn voor de totale Europese groei, met een verwachte omzetstijging van 17,3 procent (5,84 miljard euro) ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar wordt in de belangrijkste winkelstraten zelfs het laagst aantal klanten ooit verwacht. In fysieke winkels wordt een daling van de verkopen voorspeld van een half procent (1,54 miljard).